Rimpels verwijderen met Botulinetoxine type A | Corpus Plus

Rimpels verwijderen met Botulinetoxine

Rimpels verwijderen met Botulinetoxine

Botulinetoxine is een middel tegen rimpels en het is een spierverlammend neurotoxine. Cosmetisch wordt de stof toegepast om de aangezichtsspieren selectief tijdelijk te verlammen en rimpelvorming te onderdrukken. Het wordt op welbepaalde plaatsen ingespoten in de spieren om rimpels te vervagen die ontstaan door de repetitieve actie van deze spieren.

In kleine hoeveelheden toegediend is Botulinetoxine een veilig middel dat goed te gebruiken is bij spierstoornissen. 

Botulinetoxine werkt ten volle na 2 weken en gedurende 4-5 maanden, waarna de toestand terugkeert zoals vroeger, zonder verlamming.

Werking en behandeling voor het verwijderen van rimpels met Botulinetoxine

Werking 

Botuline toxine werkt op de plaats waar de zenuwuiteinden zich verbinden met de spiervezels. Het zorgt ervoor dat de zenuw geen prikkel doorgeeft aan de spier. Na toediening van Botuline toxine zal de spier dus verslappen en ook dunner worden. 

Behandeling

De geneesheer injecteert Botuline toxine in de spier of spieren die onwillekeurig samentrekken. Bij de behandeling met Botuline toxine wordt nauwkeurig bepaald welke spieren het probleem veroorzaken. De behandeling duurt tien minuten tot een kwartier en het effect is na één tot twee weken merkbaar, maar zal na enkele maanden weer verdwijnen. Dit komt omdat de zenuw een nieuwe uitloper vormt met een nieuw zenuwuiteinde die weer verbinding maakt met de spier.

 

Er zijn in het gelaat wel meer plaatsen waar men Botulinetoxine kan inspuiten om de plooien en rimpels te doen wegtrekken bvb:

  • Tussen beide wenkbrauwen (glabella): om de verticale en horizontale plooi te doen vervagen. Daar werkt dit het best.
  • De kraaienpootjes aan de zijkant van de ogen.
  • Voorhoofdrimpels.
  • Halsplooien (platysma).

De resultaten zijn hoofdzakelijk afhankelijk van de expertise van de geneesheer. Dankzij een jarenlange ervaring hebben mijn patiënten de verwachte resultaten. 

De prijzen van Botulinetoxine behandelingen zijn sterk aan het dalen.

PS: het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten ( FAGG) verbied ons om merknamen voor de behandeling van rimpels te gebruiken.