ONDEROOGLIDCORRECTIE | Plastische chirurgie Corpus Plus

ONDEROOGLIDCORRECTIE

Onderoogcorrectie bij verdikking ooglid.Een onderooglidcorrectie is een veel uitgevoerde behandeling die ervoor zorgt dat je er frisser en jonger uitziet. Met wallen, of verslapte onderoogleden of rimpeltjes onder je ogen zie je er vaak vermoeid, somber of ouder uit dan dat je bent of jezelf voelt. De wallen die we zien onder de ogen hebben niets te maken met slaaptekort of allergieën maar zijn te wijten aan vetverzakking, vochtophoping en overtollige huid onder het ooglid.


Tijdens de onderooglidcorrectie worden het vet en vocht verwijderd. Indien nodig wordt er ook overtollig huidweefsel weggesneden. Na deze ingreep zie je direct resultaat.


Een chirurgische onderooglidcorrectie kan bestaan uit:


  • Het verwijderen van vocht, huid en vet.
  • Het verwijderen van de huid en het vet kunnen ervoor zorgen dat de oogvorm mooier wordt. 
  • Het verwijderen van de huid en het verplaatsen van het vetweefsel zorgen voor een mooiere oogcontour.

Als u deze genoemde problemen heeft en zich eraan stoort, kan dat een goede reden zijn om een onderooglidcorrectie te overwegen.


Wanneer kan een onderooglidcorrectie?


Een vermoeide blik, wallen onder de ogen, u ziet er ouder uit dan u zich voelt, vermoeidheid klachten door hangende oogleden of puur omdat u er jonger wil uitziet na een ooglidcorrectie.


Iedereen overweegt de ingreep om een andere reden.


Een onderooglidcorrectie is nodig als de onderste oogleden gaan uitzakken, wallen ontstaan en als de verschuiving van vetcompartimenten onder de ogen zichtbaar worden. Diverse oorzaken kunnen het vet rond uw ogen laten verschuiven waardoor onder de ogen, wallen ontstaan die gevuld zijn met vet en vocht.


Om het uiterlijk van de wallen onder de ogen te verbeteren, wordt de uitgezakte huid en het verschoven vet verwijderd, verplaatst en vormgegeven.


Soms wordt het vet niet weggehaald maar opnieuw verdeeld in de groef tussen neus en ogen. Zo kunnen we voorkomen dat de ogen na verloop van tijd ‘hol’ worden.


Indien nodig wordt ook de oogkringspier een stukje ingekort en gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek. Dit zorgt ervoor dat de buitenste ooghoek ietsje omhoog komt en het oog dus een mooiere vorm krijgt.


Veel mensen zijn bezorgd dat na het verwijderen van het vet en de wallen de huid los komt en verder gaat uitzakken. De arts verstevigt de losse huid door deze te verbinden aan tussenschot en deels de spieren.


De onderooglidcorrectie wordt uitgevoerd als overtollig huid- en vetweefsel de oorzaak van de wallen zijn. Bij deze ingreep wordt er een sneetje gemaakt net onder de onderste wimperrand. Het overtollig huidweefsel wordt vervolgens weggesneden. Net onder de wimperrand wordt de wond weer dichtgehecht, een litteken kan je later niet meer zien.


U krijgt weer een open en uitgeruste blik. Van een ooglidcorrectie heb je vele jaren profijt.


Er kunnen zich twee situaties voordoen:


Ofwel is het een uitstulping van het vetweefsel doorheen de huid en de spier.

Ofwel is dit gecombineerd met een teveel aan huid. Dit laatste is vrij zeldzaam.


Beide toestanden komen voor bij het ouder worden. Uitzonderlijk kan het uitstulpende vetweefsel ook voorkomen op jongere leeftijd en is dan meestal aangeboren. Het is dus mogelijk dat men een onderste blefaroplastie voorstelt aan iemand die jong is.


Welke problemen kunnen niet verholpen worden met een onderooglidcorrectie?


Kraaienpootjes 

Deze rimpels ter hoogte van de zijkant van het oog kunnen niet behandeld worden met deze techniek. Zij zullen moeten behandeld worden met de middelen van een midface-lifting; met fillers of met een van de technieken die de dermis aanpakken (laser, dermabrasio, chemische peeling...).


Rimpeltjes in de huid van het ooglid kunnen verholpen worden door een peeling.


Blauwe of bruine verkleuringen in de huid

Deze verkleuringen kunnen veroorzaakt worden door erfelijkheid, medicijnen, voeding en ouder worden.


Oedeem van het onderste ooglid

Een aantal ziektetoestanden die leiden tot oedeem van het ooglid (en geen overtollig vet...) moeten uitgesloten worden, zoals bij nier- en leverziekten en overmatig werkende schildklier die exophtalmie (uitpuilende ogen) veroorzaakt. 


Tear Through afwijkingen

Dit is het onstaan van een groeve tussen neus en binnenkant van het onderste ooglid. Het is eveneens een natuurlijk proces waarbij het vetweefsel op die plaats verdwijnt. Dit kan verholpen worden door injecties met Hyaluronzuur of met vettransplantatie in deze groeve.


Festoon of slinger

Onder de onderrand van het ooglid kan nog een tweede bijkomende zwelling ontstaan. Deze zit ter hoogte van het jukbeen.

Indien deze slinger zeer zichtbaar is, wordt hij soms rechtstreeks weggenomen, met goede esthetische resultaten.


Onderoogcorrectie voor    Onderoogcorrectie na